Luminord 2020 -valaisin­suunnittelu­kilpailussa kahdeksan kierrätys­materiaaleista valmistettavaa valaisinta protovaiheeseen

Kymmenettä kertaa järjestettävän Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt. Määräaikaan mennessä saatiin ilahduttavat 57 ehdotusta. Niistä tuomaristo valitsi kahdeksan työtä kilpailun seuraavaan vaiheeseen, jossa ehdotuksista valmistetaan mallivalaisimet.

Luminord 2020 -valaisinsuunnittelukilpailun tehtävänä on suunnitella sisätiloihin soveltuva monistettava valaisin, jonka valmistuksessa on käytetty yhtä tai useampaa kierrätysmateriaalia.

Ensimmäisessä 15.5.2020 päättyneessä vaiheessa tuomaristo arvioi ehdotuksia sähköisen aineiston perusteella. Saatujen ehdotusten yleinen taso oli hyvä. Perusteluihin oli kiinnitetty aikaisempaa enemmän huomiota ja kilpailutehtävässä edellytettyjen kierrätysmateriaalien valinnoissa oli innovatiivisia ja tuoreita ratkaisuja.

Seuraavaksi jatkoon valituista ehdotuksista valmistetaan mallivalaisimet, jotka ovat esillä Habitare Pro Lounge -alueella 9.–13.9.2020. Kilpailun tulos ratkeaa Habitaressa perjantaina 11.9.2020.

Kilpailun verkkosivut