Valoakatemian teemapäivä: 5G-verkon vaikutukset ulkovalaistusverkkoon

Aika: ti 9.4.2019 klo 9-13
Paikka: Metropolia Ammattikorkeakoulu, Leiritie 1, Vantaa; tila MMC345

Euroopan komission asettamien tavoitteiden mukaisesti jokaisessa Euroopan unionin jäsenmaassa suurimmat kaupungit ja niiden keskeisimmät liikenneväylät tulee kattaa 5G-verkoilla vuoden 2025 loppuun mennessä. Suomen omana tavoitteena on olla maailman kärkimaa 5G-verkkojen testaamisessa, kehittymisessä ja käyttöönotossa. Euroopan komission ja Suomen tavoitteet digitalisaation edistämiseksi luovat valtavia paineita nykyisen infran nopealle kehittämiselle.

Teemapäivän keskustelun aiheina ovat mm.

  • Kuinka nopeasti ja miten 5G-verkko tulee rakentumaan taajama-alueille?
  • Mitä vaatimuksia tuleva 5G-verkko tulee asettamaan ulkovalaistus­verkolle?
  • Mitä kannattaa tehdä jo nykyisissä ulkovalaistuksen uudisrakentamis- ja parannushankkeissa?

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
https://www.valoakatemia.fi/koulutus/teemapaivat/5g-verkon-vaikutukset-ulkovalaistusverkkoon/

Aluemyyntipäällikkö (Oy Hedtec Ab)

Oy Hedtec Ab on pääasiassa kotimarkkinoilla toimiva korkealaatuisten sähköteknisten tuotteiden maahantuoja, joka kuuluu Hedengren konserniin. Konsernimme työllistää noin 260 henkeä ja toimimme Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Hedtecissä on kolme yksikköä: Kaapelit/Asennustarvikkeet, Teollisuus sekä Valaistus/kiinteistötuotteet.
Valaistusosastomme on yksi maamme vahvimmista julkisten tilojen valaisimien maahantuojista ja edustaa Suomessa useita merkittäviä eurooppalaisia valaisinvalmistajia.

Nyt haemme valaistukseen tehtäviin kahta
ALUEMYYNTIPÄÄLLIKKÖÄ

Tehtäväsi on viedä asiakkaillemme tietoa tuotteistamme ja auttaa heitä tuotteidemme valinnassa ja käytössä. Hoidat myös asiakkaidemme kanssa projektikokonaisuuksia suunnitteluvaiheesta käyttöönottoon. Asiakkaina on kaikki valaistuksen ja valaistusohjauksen suunnitteluun liittyvät suunnittelijat sekä urakoisijat, tukkuliikkeet ja rakennuttajat. Työ on itsenäistä mutta tukenasi on ammattitaitoinen ja kokenut organisaatiomme sekä päämiestemme mittava tietotaito.

Toisessa tehtävässä osa työstä tehdään konttorillamme Lauttasaaressa ja muun ajan tapaat asiakkaitasi Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. Toisessa tehtävässä asiakkaasi ovat Keski-Suomessa.

Toivomme sinulta:
• Pelisilmää ja kykyä ymmärtää asiakkaiden tarpeet.
• Intoa, oma-aloitteellisuutta, positiivista asennetta ja tuloksentekoa.
• Kykyä luoda kestäviä asiakassuhteita ja tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.
• Käytännön englannin ja ruotsin kielen hallintaa.

Edellytämme hakijoilta:
• sähköteknistä koulutusta ja työkokemusta valaistusalan myynti ja asiakaspalvelutehtävistä, sähkösuunnittelusta tai sähköasennustöistä.
• toimisto-ohjelmistojen hallintaa (Word, Outlook, Excel, jne.)
• kokemusta valaistuslaskentaohjelmien (Dialux, Relux) käytöstä.

Tarjoamme sinulle:
• Vahvan ja kannustavan organisaation tuen.
• Ensiluokkaiset tuotteet ja näköalapaikan valaistusalan kehitykseen.
• Itsenäisen työtehtävän ja modernit työkalut.
• Kiinteän kuukausipalkan ja mahdollisuuden bonukseen.

Lisätietoja tehtävästä antaa Kari Lilja / Target Headhunting Oy, p. 0400 H11 675, kari.lilja@targetheadhunting.fi.

Tehtäviin haetaan täyttämällä sähköinen hakemus 29.3.2019 mennessä Target Headadhuntingin sivulla https://targetheadhunting.fi/tyonhakijalle/. Liitä mukaan myös vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi.

Key Account Manager sekä Tekninen tuki & Valaistussuunnittelu (SG Armaturen Oy)

SG Armaturen on vuonna 1990 Norjan Lillesandissa perustettu perheyritys. SG kehittää, valmistaa ja myy tukkuliikkeiden kautta valaisimia niin julkisiin tiloihin kuin koteihin. Tuotteet ovat tunnettuja korkeasta laadusta, helposta asennettavuudesta ja tyylikkäästä muotoilusta. Yrityksen kasvu on ollut voimakasta koko 2000 luvun ajan. SG Armaturen AS:n liikevaihto vuonna v. 2018 oli n. 140 M€. Yrityksellä on tytäryhtiöt 11:sta Euroopan massa, tehtaat Tanskassa ja Kiinassa sekä työntekijöitä n 700. Suomessa yritys on toiminut vuoden 2018 alusta lähtien. Lisätietoa yrityksestä: www.sg-as.com/fi

Haemme nyt joukkoomme kahta uutta kollegaa

Key Account Manager

Pääkaupunkiseudun ja Länsi-Suomen alueelle

Vastaat kokonaisvaltaisesti oman alueesi toiminnasta. Toimit yhteistyössä pääasiassa sähköurakoitsijoiden, sähkösuunnittelijoiden, sekä sähkötukkuliikkeiden kanssa. Tärkeimpänä tehtävänäsi tuoda SG:n brändi, tuotteet ja asiakaslähtöinen toimintamallimme asiakkaiden tietoisuuteen. Aktiivisen toimintasi, syntyneen kysynnän ja asiakkaiden luottamuksen myötä olet saavuttamassa yhteisiä päämääriämme.

Menestyt tehtävässä mikäli luonteessasi korostuu energisyys ja positiivinen asenne, sekä työskentelytapasi ovat ammattimaiset. Kokemus valaisin- tai sähköteknisestä kaupasta on merkittävä etu. Perinteisiin toimintamalleihin kangistumisen sijasta oleellisempaa on aktiivinen ja tehokas tapasi työskennellä, halu kehittyä ja valmius tehdä asioita uudella tavalla. Työajasta iso osa vietetään asiakkaiden luona. Toimistopäivät voi tehdä kotoa käsin tai toimistollamme Espoossa.

Tekninen tuki & Valaistussuunnittelu

Monipuoliseen tehtävääsi kuuluu mm teknisestä tuesta ja projektien valaistussuunnittelusta vastaaminen. Osallistut tuotehallinnan ja tuotemarkkinoinnin tehtäviin sekä ajoittain projektimyynnin tukeen. Toimit yhteistyössä aluepäälliköidemme kanssa päivittäisiin asioihin liittyen. Toimipaikkanasi on uusi viihtyisä toimistomme Espoon Tapiolassa.

Toivomme sinulla olevan kokemusta valaisinalalta sekä suunnitteluohjelmien kuten Dialuxin käytöstä. Menestyt tehtävässä energisen, proaktiivisen sekä järjestelmällisten työskentelytapojesi ansiosta. Omaat positiivisen ja asiakaskeskeisen palveluasenteen sekä myynnillisen ajattelutavan tai kokemuksen.

Tarjoamme

Tarjoamme mahdollisuuden olla osana voimakkaasti kasvavaa yritystä korkeatasoisten tuotteiden ja mielenkiintoisen konseptin parissa. Kulttuurissamme ihmiset, avoimuus, luottamus sekä positiivinen yhdessä tekemisen meininki ovat toiminnan ydin. Tavoitteenamme on tarjota työn sisältöön ja kulttuuriin perustuva mielekäs ympäristö, sekä kilpailukykyiset edut. Perehdytysohjelma koostuu koulutuksesta niin Suomessa kuin pääkonttorillamme Norjassa sekä tehtaalla Tanskassa.

Hakemus

Mikäli tunnistat itsesi kuvauksista, odotamme hakemustasi otsikolla ”Key Account Manager” tai ”Tekninen tuki ja suunnittelu” osoitteeseen: mikael.lukka@sg-oy.fi.

Palkkaus heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Lisätiedot: Maajohtaja Mikael Lukka, 040 703 6480

Valaistussuunnittelija (Ramboll Finland Oy)

Haemme valaistussuunnittelijoita Espooseen ja Tampereelle
Toivotamme sinut tervetulleeksi osaajiemme joukkoon! Haemme sekä kokenutta valaistussuunnittelijaa/projektipäällikköä että nuorempaa valaistussuunnittelijaa vahvistamaan monialaista suunnittelutiimiämme Espooseen ja Tampereelle. Tiimin jäsenenä osallistut arkkitehtuurivalaistuksen suunnitteluun ulko- ja sisävalaistushankkeissa tai tie- ja katuvalaistuksen suunnitteluun infrahankkeissamme.

Tervetuloa Rambollin Valostudioon!
Ramboll VALOSTUDIO on julkisten alueiden ja tilojen valaistukseen erikoistunut monialainen suunnittelutiimi. Ryhmä koostuu valaistuksen ammattilaisista, joilla on muotoilun, maisema-arkkitehtuurin, teatteritaiteen sekä AV- ja sähkötekniikan erityisosaaminen.
Sinulla on kokemusta alalta tai olet sähkö- tai valaistussuunnittelija, joka on innokas oppimaan lisää. Tutkintovaatimuksena on vähintään ammattikorkeakoulututkinto valaistus-/sähkötekniikasta tai arkkitehtuurin /maisema-arkkitehtuurin alalta (tai juuri valmistumassa). Suunnittelutyökaluina käytämme AutoCad ja Dialux (EVO) ohjelmia. Valaistuksen visualisointiosaaminen esimerkiksi 3D Studio Max tai Adoben ohjelmilla katsotaan eduksi.

Etene kohti tavoitteitasi
Rambollissa tuemme henkilökohtaista ja ammatillista kehittymistäsi, jotta pääset kasvamaan osana yrityksemme menestymistä. Avoimen tehtävän osalta arvostamme ja odotamme, että sinulla on aktiivinen ote sekä oman työsi että suunnitteluprosessien kehittämiseen. Pystyt kantamaan vastuun omasta panoksestasi ja työskentelemään erilaisten tehtävien ja työryhmien kanssa.

Ramboll Suomessa
Ramboll on johtava kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Säätiöomisteinen yhtiömme toimii Suomessa maanlaajuisesti 2400 asiantuntijan voimin. Palvelujamme ovat innovatiiviset ratkaisut kaupunkien, infrastruktuurin, liikenteen, ympäristön ja rakennusten suunnittelussa, rakennuttamisessa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Kutsumme sinut tekemään kestävää tulevaisuutta kanssamme avoimessa, innostavassa ja yhdessä tekemisen työyhteisössä.

Hakemukset
Jätä hakemuksesi linkin kautta: https://ramboll.wd3.myworkdayjobs.com/Ramboll_Careers/job/Espoo/Valaistussuunnittelija–Espoo-ja-Tampere-_JR5617-2
Liitä mukaan CV:si, hakemuksesi ja mahdolliset muut liitteet, jotka tuovat esille osaamistasi avoimen työtehtävän osalta. Kerro myös, milloin olet valmis aloittamaan. Odotamme hakemustasi, joten jätä se viimeistään: 31.3.2019.

Lisätietoja arkkitehtuurivalaistuksen tehtävästä antavat projektipäällikkö Reija Pasanen, puh. 0401271265 ja yksikön päällikkö Hanna Keskinen puh. 0400843354.
Tie- ja katuvalaistuksen suunnittelutehtävästä lisätietoja antavat Mika Alen puh. 040 739 2428 ja yksikön päällikkö Hannu Virkkunen puh. 0400 819836

Lainaa valaistusmittari!

Suomen Valoteknillisen Seuran jäsenet voivat lainata seuran käyttöön saatuja valaistusmittareita. Mittareita lainaamalla voi esimerkiksi

  • opetella valaistusmittarien käyttöä
  • kokeilla ja tutustua valaistumittareihin ennen niiden hankintaa
  • käyttää mittareita satunnaiseen tarpeeseen ilman mittarien hankintaa

Enintään kahdeksi viikoksi lainattavat valaistusmittarit ovat
1. Gigahertz-Optik MSC15
Lisätietoa: http://mitaten.fi/17-suomi/tuoteartikkelit/369-gigahertz-optik-msc15.html
2.  Lighting Passport Standard Pro
Lisätietoa: https://www.vla.fi/lightingpassport

Valaistusmittarien lainaus on seuran jäsenille maksutonta. Lainaaja maksaa vain palautuksen postituskulut 5,90 €.

Lainaus ja tarkemmat ohjeet:
https://www.lyyti.in/svsvalaistusmittarienlainaus

Valoa Virtaselle – Suomen Valoteknillisen Seuran video valaistuksesta!

Suomen Valoteknillinen Seura on 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi laatinut videon valaistuksesta. Videon sisällön on työstänyt seuran työvaliokunta, ja videon on toteuttanut Tussitaikurit Oy.

Saa jakaa!

Parin minuutin videota voi vapaasti käyttää ja hyödyntää sekä levittää ja jakaa mainitsemalla lähde: Suomen Valoteknillinen Seura.

Lataa täältä banneri vaikkapa sähköpostisi allekirjoitukseen. Linkkiin osoitteeksi https://youtu.be/w-vSV3gOufI