Valaistussuunnittelijoiden toimintaryhmä

Suomen Valoteknillisen Seuran osana toimii valaistussuunnittelijoiden toimintaryhmä, jonka tavoitteena on tuoda näkyväksi valaistussuunnittelijan toimenkuvaa ja työtapoja sekä auttaa suunnittelijoita verkostoitumaan keskenään.

Toimintaryhmä perustettiin 2008. Ensimmäisenä tehtävänään ryhmä ryhtyi kehittämään mm. valaistussuunnittelun tehtäväluetteloa, joka julkaistiin vuonna 2015 (VAL12). Tehtäväluetteloa käytetään mm. suunnittelijan tehtävälaajuuden määrittelyssä ja suunnittelukokonaisuuden hallinnassa.

Toimintaryhmä järjestää mm. tapaamisia, koulutuksia, virkistystoimintaa ja seminaareja. Toimintaryhmän jäsenet ovat eri puolilta Suomea ja omissa työtehtävissään monipuolisesti tekemisissä valaistussuunnittelun ja erilaisten valaistusprojektien kanssa. Kaikki Suomen Valoteknillisen Seuran jäsenet, jotka toimivat valaistussuunnittelutehtävissä, ovat tervetulleita toimintaryhmän sähköpostilistalle ja mukaan toimintaan sekä alan kehittämiseen.

Ryhmän jäsenehdot:
• Riippumattomat suunnittelijat (suunnittelutoimistoissa työskentelevät, itsenäiset suunnittelijat, suunnittelualan yrittäjät) ovat toimintaryhmän varsinaisia jäseniä.
• Maahantuontia, valaisintuotantoa tai jälleenmyyntiä harjoittavien yritysten suunnittelutyötä tekevät henkilöt voivat olla mukana ns. valaisintoimittajajäseninä, mutta he eivät ole äänestyskelpoisia jäseniä.
• Myös rakennuttajat ja muut valaistussuunnittelusta kiinnostuneet jäsenet voivat toimia samalla tavalla ns. tukijäseninä ja näin olla mukana seuraamassa alan kuulumisia ja kehitystä.

Asioista päätetään tapaamisissa varsinaisten jäsenten äänillä. Osa tilaisuuksista on tarkoitettu vain varsinaisille jäsenille. Voit liittyä toimintaryhmään Suomen Valoteknillisen Seuran jäseneksi hakiessa. Nykyiset jäsenet voivat ilmoittautua ryhmän postituslistalle sähköpostilla Heikki Härköselle, etunimi.sukunimi@valosto.com.

Puheenjohtaja 2023: Elisa Hillgen
Vetotiimi: Elisa Hillgen, Annukka Larsen, Riku Pirtilä, Sanna Mustaniemi, Simo Suomalainen, Jonna Liius

Tampereen toimintaryhmä

Tarkoituksena on järjestää toimintaa ja ohjelmaa Tampereen seudulla. Toimintaryhmä perustettiin 27.5.2011. Pääpaino alkuvaiheen toiminnassa on kerätä yhteen Tampereen seudulla olevat alan ammattilaiset ja tehdä paikallistoimintaa yleisemmin tunnetuksi.

Puheenjohtaja 2023: Pentti Putaja

Oulun toimintaryhmä

Tarkoituksena on järjestää toimintaa ja ohjelmaa Oulun seudulla. Toimintaryhmä perustettiin 22.11.2013.

Puheenjohtaja 2023: Lasse Räisänen