Ke 23.6.2021 klo 14-15 Keskustelutilaisuus: Valaistustuotteiden Ecodesign-säädökset ja Single Lighting Regulation

Suomen Valoteknillinen Seura järjestää keskustelutilaisuuden aiheesta
Valaistustuotteiden Ecodesign-säädökset ja Single Lighting Regulation – T8-loistelampun ja monien muiden valaistustuotteiden hautajaiset

Aika: Ke 23.6.2021 klo 14-15
Paikka: Verkkokokous, linkki kokoukseen lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta; maksuton ja kaikille avoin
Ilmoittautumiset: Lyyti-linkki

EU:n 1.9.2021 voimaan astuvat valaistustuotteiden ekosuunnitteluvaatimukset esitellään tiiviisti pähkinänkuoressa Suomen Valoteknillisen Seuran puheenjohtaja Tapio Kallasjoen esityksessä. Tilaisuudessa selviää lähes kaikki mitä tarvitsee tietää:
– mitä säädökset tarkoittavat käytännössä?
– mitkä tuotteet poistuvat markkinoilta?
– mitä tuotteita voi käyttää poistuvien tuotteiden tilalla?

Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä käydä keskustelua aiheesta.

Tilaisuudessa tullaan myös kuulemaan keskusteluosuus ”led-valoputket T8-loistelamppujen tilalle?”, johon kaikki mukana olevat voivat osallistua.

Aiheeseen voi tutustua esim.

VALO 1/2021 -lehti; Valonlähteitä ja liitäntälaitteita koskevat ekosuunnitteluvaatimukset yhteen asetukseen

Valaistustuotteiden 1.9.2021 voimaan astuvat SLR-säädökset eri kielillä (Single Lighting Regulation)

LightingEuropen oppaat 6.10.2020:
LightingEurope Guidelines on EU Ecodesign (Single Lighting Regulation)

Tervetuloa!

Avainasiakaspäällikkö (Teclux Oy)

Teclux Oy www.teclux.fi on tekniseen ja sisustusvalaistukseen erikoistunut yritys. Asiakkaitamme ovat rakennuttajat, arkkitehdit, sisustus- ja sähkösuunnittelijat sekä sähköurakoitsijat ja sähkötukkuliikkeet. Menestyksemme perustuu luotettavaan ja asiakkaiden tarpeet huomioivaan palveluun sekä korkeatasoisiin tuotteisiin ja valaistusratkaisuihin.

Haemme avainasiakaspäällikköä hoitamaan asiakassuhteita nimettyjen asiakkaiden kanssa sekä perehdyttämistä Teclux Oy:n ratkaisuihin ja palveluihin.

Etsimämme hakija on taustaltaan tekninen myyjä, asentaja tai suunnittelija joka

 • tuntee valaistuksen perusteet
 • omaa kokemusta asiakkaiden kohtaamisesta  ja kenttätyöstä

Tarjoamme innovatiivisen ja ketterän toimintakulttuurin, jossa pääset aidosti vaikuttamaan oman vastuualueesi puitteissa yhtiön menestykseen. Työyhteisön hyvinvointi on toimintamme perusta. Tulet onnistumaan edustamalla alan johtavia tuotteita joustavan työyhteisön ja mukavien työkavereiden joukossa.

Tässä tehtävässä menestyy pitkäjänteinen tekijätyyppi, joka on innostunut toimialastamme ja yhteistyöstä asiakkaiden kanssa. Korostamme itsenäistä ja tavoitteellista työskentelytapaa, taitoa kuunnella asiakasta sekä yhteistyökykyä.

Lisätietoja Joel Pasterstein p. 040-511 5595

Lähetä otsikolla “Avainasiakaspäällikkö” vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen osoitteeseen joel.pasterstein@teclux.fi

Avainasiakaspäällikkö / Key Account Manager (Siteco)

Sitecolla on yli 150 vuoden kokemus valaistuksesta, ja yritys on yksi johtavista teknisten sisä- ja ulkovalaisinten valmistajista maailmassa. Siteco tarjoaa innovatiivista valaistustekniikkaa, ohjausjärjestelmiä ja räätälöityjä valaistusratkaisuja tie- ja aluevalaistukseen, urheiluvalaistukseen sekä teollisuus-, toimisto- ja myymälävalaistukseen. Siteco tarjoaa enemmän kuin huippuluokan valaistusratkaisuja; se tarjoaa ihanteelliset olosuhteet helpompaan, parempaan ja turvallisempaan elämiseen sekä työskentelyyn – nyt ja tulevaisuudessa!

Siteco GmbH, Suomen Sivuliike vastaa Suomen ja Baltian myynnistä ja kuuluu osaksi pohjoismaista klusteria. Yrityksen päätoimipiste on Vantaalla, Kehämylly Business Parkissa hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Laadukkaista ammattivalaistuksen tuotteistaan tunnettu asiakasyrityksemme vahvistaa myyntitiimiään ja etsii nyt kauttamme aktiivista ja oma-aloitteista AVAINASIAKASPÄÄLLIKKÖÄ ammattivalaistustuotteiden myyntiin.

Tehtävässäsi kasvatat Sitecon valaisinmyyntiä aktiivisella suunnittelija- ja loppukäyttäjäyhteistyöllä, valaisinprojektien kokonaishallinnalla sekä uusasiakashankinnalla.

Olet etsimämme hakija, mikäli:
– Sinulle on jo kertynyt kokemusta ammattivalaistusalan myynti- tai asiantuntijatyöstä
– Hallitset laajat kokonaisuudet ja itseohjautuvuutesi auttaa sinua löytämään kullekin asiakkaalle parhaat ratkaisut ja toimintatavat
– Ymmärrät valaistusprojektien vaiheet ja hallitset koko toimitusketjun
– Olet oma-aloitteinen tiimipelaaja, joka viihtyy asiakkaiden parissa
– Kommunikoit sujuvasti myös englanniksi

Erityisesti ulko- ja aluevalaistuksen osaamista arvostetaan. Kokemus yhteistyöstä teollisuuden loppukäyttäjien, sähköasennusliikkeiden ja sähkösuunnittelutoimistojen kanssa auttaa tehtävässä menestymisessä.

Siteco on tunnettu alan laadukkaimmista tuotteista, joten saat erinomaiset lähtökohdat tehtävässäsi onnistumiseen. Sitecon paikallinen tiimi Suomessa tukee sinua matkalla menestykseen tällä haastavalla, mutta ennen kaikkea innostavalla LED-tekniikan valtaamalla alalla.

Siteco tarjoaa sinulle vahvan tuotemerkin ja laadukkaat tuotteet, hyvän ja motivoituneen paikallisen tiimin, jonka seurassa on mukava paiskia hommia, erinomaiset työsuhde-edut, kannustavan palkkiojärjestelmän, modernit toimistotilat Vantaan Kehämylly Business Parkissa sekä kansainvälisen ison organisaation tuen.

Työ on kokopäiväinen ja vakituinen – tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Hae tehtävää mahdollisimman pian osoitteessa www.kallinenconsulting.fi. Lisätietoja tehtävästä ja rekrytointiprosessista voit kysellä hakua hoitavalta konsultilta arkisin kello 12-16 (Tapio Kallinen, 040-3568772).

Valaistussuunnittelija (Hide-a-lite)

Haluatko olla osa LED-valaistuksen vallankumousta? Valaistuksen toimiala kasvaa ja alan kehitys ottaa isoja harppauksia eteenpäin. Meidän visiomme Hide-a-litella on olla modernin LED-valaistuksen suunnannäyttäjä. Nyt tarjoamme mahdollisuuden tuoda vaikuttavimmat ideasi osaksi asiakkaidemme valaistusprojekteja, ja näin auttaa asiakkaitamme onnistumaan. Pääset luovien ideoidesi kautta vaikuttamaan siihen, millaisia valaistusratkaisuja näemme ympärillämme niin kodeissa kuin julkisissa tiloissa. Mielenkiintoisen työnkuvan lisäksi tarjolla on rento työilmapiiri, huikeat työkaverit ja laadukkaat puitteet työn tekemiseen.

Ketä etsimme?

Jotta voimme tarjota valoisia ideoita asiakkaillemme, etsimme joukkoomme valaistussuunnittelijaa, jolla on näkemyksiä ja tavoitteita tulevaisuuden varalle sekä aito kiinnostus valaistussuunnittelua sekä alan tekniikkaa kohtaan. Etsimme tyyppiä, jolla on taito kääntää valaisinten tekniset tiedot luoviksi valaistusratkaisuiksi. Olet etsimämme henkilö, mikäli haluat luoda kassamme valoisampaa tulevaisuutta.

Tulevana valaistussuunnittelijana tulet työskentelemään valaistusratkaisujen parissa muun muassa asuinkiinteistöjen, toimistojen, myymälöiden ja ulkotilojen valaistusprojekteja toteuttaessamme. Kohtaat työssäsi niin sähköasentajia, suunnittelijoita kuin arkkitehtejä, ja onnistuneet projektit edellyttävät saumatonta yhteistyötä myyjän, jälleenmyyjän ja loppuasiakkaan kanssa.

Toivomme, että pystyt yllättämään meidät sellaisilla ideoilla ja kyvyillä, jotka auttavat meitä menestymään yhdessä. Olet osa Hide-a-liten valaistussuunnittelutiimiä. Tukena työssäsi on myös teknisistä myyjistä ja tuoteosaajista koostuva organisaatio. Vaikka työ edellyttää omatoimisuutta ja itsenäisiä päätöksiä, työkavereiden apuun turvautuminen ei myöskään saa olla sinulle kynnyskysymys. Toimipisteesi sijaitsee Turussa, mutta työ edellyttää ajoittain matkustusvalmiutta Suomessa ja Ruotsissa.

Emme odota sinun olevan kaiken oppinut ja kokenut, vaan ratkaisevampaa on kyky omaksua nopeasti uusia asioita sekä tekemistämme tukeva positiivinen asenne. Meille on tärkeää, että nykyinen tiimimme saa hyvään porukkaan mukavan työkaverin!

Arvostamme

 • työn suorittamiseen soveltuvaa koulutustaustaa
 • jos sinulla on aiempaa kokemusta vastaavanlaisista työtehtävistä
 • Dialux 4/Dialux Evo ovat tuttuja työvälineitä sinulle
 • hallitset suunnitteluohjelmistot (mm. Auto CAD -ohjelmistot)
 • pystyt yllättämään meidät ideoillasi ja kyvyilläsi
 • kykyä ottaa vastuuta omasta työstäsi
 • erinomaisia vuorovaikutustaitoja tilanteessa kuin tilanteessa
 • jos kommunikoit sujuvasti suomen lisäksi vähintään englanniksi

Aina vain paranee, mikäli

 • sinulla on kokemusta B-to-B myyntityöstä
 • tunnet sähkötekniikan perusteet
 • sinulta taittuu myös toinen kotimainen kieli

Mikä Hide-a-lite?

Hide-a-lite-tuotemerkin omistaa Elektro Elco AB, jolla on pitkä kokemus ja vahva asema valaistusalalla. Suomessa Hide-a-lite-tuotemerkin LED-valaisimia myy ja markkinoi OEM Finland Oy, joka on osa Tukholman pörssissä listattua OEM International -konsernia. Hide-a-liten tuotteiden jälleenmyyjiä on Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa.

Hide-a-liten visiona on tuottaa ihmisille valon välityksellä kokemuksia erilaisissa ympäristöissä sekä kehittää Pohjoismaiden markkinoille suunniteltuja LED-valaisimia, joissa yhdistyvät uusin tekniikka, muotoilu ja toiminnallisuus. Tuotekehityksen tukena on tiivis yhteistyö niin tukkukauppiaiden, asennusliikkeiden konsulttien kuin valaistussuunnittelijoiden kanssa.

Me puolestamme tarjoamme

 • laadukkaat puitteet työn tekemiseen kansainvälisessä toimintaympäristössä kasvavassa yrityksessä
 • rennon ja innostuneen työilmapiirin, jossa luotetaan, että jokainen kantaa vastuunsa
 • mielenkiintoisia mahdollisuuksia tarjoavan vastuullisen työnkuvan sekä tuen ammatilliseen kehittymiseen
 • toistaiseksi voimassaolevan työsuhteen
 • kiinteän kuukausipalkan sekä kannustavan tulospalkkion

Kannamme huolta työntekijöidemme hyvinvoinnista ja monien muiden etujen lisäksi tarjoammekin esimerkiksi kattavat työterveyshuollon palvelut. Tuemme ja kannustamme työn tekemisen vastapainoksi työntekijöitämme myös virkistymään liikunnan tai kulttuurielämysten parissa. Yhteisöllisyys ja hyvä henki korostuu esimerkiksi joukkueurheilun muodossa, joten hyvän työporukan lisäksi voit halutessasi saada hyvät tyypit mukaasi pelikentälle.

Miten toimia?

Mikäli koet olevasi etsimämme henkilö, lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään pe 18.6.2021 mennessä. Aloitamme hakemusten käsittelyn ja haastattelut jo hakuaikana. Hakemukset palkkatoiveineen ja ansioluetteloineen osoitteeseen lassi.ojala@oem.fi.
Lisätietoja tehtävästä voi kysellä puhelimitse Business Unit Director Lassi Ojala, puh. 040 341 2452.

Linkki ilmoitukseen
https://www.hidealite.com/fi-fi/tietoja-meista/meille-toihin/valaistussuunnittelija

www https://www.hidealite.com/fi-fi/
Linkedin https://www.linkedin.com/company/hide-a-lite-suomi/
Instagram https://www.instagram.com/hidealitesuomi/
Facebook https://www.facebook.com/hidealite.fi/

Valaistuksen perusteet videoina verkossa!

Aloita opiskelu vaikka kotisohvalla!

Videoiden katselu aktivoidaan sähköpostiosoitteella ja katselukoodilla. Katselukoodeja voi tilata tilauslomakkeella.
https://www.valoakatemia.fi/tilaa-katselukoodeja

Katselukoodit ovat maksuttomia Suomen Valoteknillisen Seuran jäsenille; henkilö- ja opiskelijajäsenet, seuran yritys- ja yhteisöjäsenten palveluksessa olevat henkilöt.

18 videota, 10 tuntia asiaa valaistuksen perusteista, aiheina muun muassa valaistusstandardit, valaistuksen ohjaustavat, valonlähteet ja häiriövalo.

valoakatemia.fi/videot

 

Kerro toiveita ja ehdotuksia tietoiskujen aiheista ja esiintyjistä

Suomen Valoteknillinen Seura kokoaa tietoiskujen videotallenteita valaistuksen ajankohtaisista aiheista. Tietoiskut ovat pituudeltaan noin 15-20 minuuttia.

Seura julkaisee videotallenteet verkkosivuillaan sekä omalla YouTube-kanavallaan. Yksi esimerkki tietoiskuista on Valo ja valaistus WELL 2 -standardissa; Henri Juslén, Helvar Oy Ab.
https://valosto.com/valaistustietoa/videot/valo-ja-valaistus-well-2-standardissa/

Tietoiskuista järjestetään katselutilaisuuksia, joiden aluksi katsotaan tietoiskun videotallenne. Sen jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä esiintyjälle sekä käydä keskustelua aiheesta.

Toiveita ja ehdotuksia aiheista sekä esiintyjistä voi esittää vastaamalla kyselyyn https://www.lyyti.fi/questions/004d2bc097

Lainaa valaistusmittari!

Suomen Valoteknillisen Seuran jäsenet voivat lainata seuran käyttöön saatuja valaistusmittareita. Mittareita lainaamalla voi esimerkiksi

 • opetella valaistusmittarien käyttöä
 • kokeilla ja tutustua valaistumittareihin ennen niiden hankintaa
 • käyttää mittareita satunnaiseen tarpeeseen ilman mittarien hankintaa

Enintään kahdeksi viikoksi lainattavat valaistusmittarit ovat
1. Gigahertz-Optik MSC15
Lisätietoa: http://mitaten.fi/17-suomi/tuoteartikkelit/369-gigahertz-optik-msc15.html
2.  Lighting Passport Standard Pro
Lisätietoa: https://www.vla.fi/lightingpassport

Valaistusmittarien lainaus on seuran jäsenille maksutonta. Lainaaja maksaa vain palautuksen postituskulut 5,90 € tai 7,90 €.

Lainaus ja tarkemmat ohjeet:
https://www.lyyti.in/svsvalaistusmittarienlainaus

Valoa Virtaselle – Suomen Valoteknillisen Seuran video valaistuksesta!

Suomen Valoteknillinen Seura on 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi laatinut videon valaistuksesta. Videon sisällön on työstänyt seuran työvaliokunta, ja videon on toteuttanut Tussitaikurit Oy.

Saa jakaa!

Parin minuutin videota voi vapaasti käyttää ja hyödyntää sekä levittää ja jakaa mainitsemalla lähde: Suomen Valoteknillinen Seura.

Lataa täältä banneri vaikkapa sähköpostisi allekirjoitukseen. Linkkiin osoitteeksi https://youtu.be/w-vSV3gOufI