Aleksanteri Ekrias on Suomen Valoteknillisen Seuran uusi puheenjohtaja

Suomen Valoteknillisen Seuran puheenjohtajana pitkään vuosina 2003-2023 toiminut Tapio Kallasjoki on jättänyt seuran puheenjohtajuuden seuraajalleen. Seuran uutena puheenjohtajana vuonna 2024 aloittaa Aleksanteri Ekrias, joka valittiin seuran sääntömääräisessä vaalikokouksessa Helsingissä 21.11.2023. Aleksanteri Ekrias on toiminut seuran hallituksen jäsenenä vuodesta 2016 alkaen.

Tekniikan tohtori Aleksanteri Ekriaksella on monipuolinen kokemus ja osaaminen valaistusalan eri tehtävissä. Päätyönään hän toimii A-Insinöörit Civil Oy:ssä ulkovalaistuksen asiantuntijana. Aleksanteri on ollut mukana ulkovalaistuksen standardoinnissa ja erilaisissa kehitysryhmissä yli 13 vuoden ajan. Alan opetustehtäviä Ekrias on hoitanut yli 15 vuotta.

Kansainvälisen valaistuskomissio CIE:n asiantuntijana Ekrias on toiminut vuodesta 2007. Vuodesta 2013 lähtien hän on toiminut CIE:n Divisioonan 4 Transportation and Exterior Applications Suomen edustajana.

Vapaa-ajallaan Aleksanteri harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja lukemista. Varsinkin kiipeily sekä sulkapallo- ja tennispelit saavat ajatukset pois työrutiineista.