Valaistuksen säätö ja ohjaus -kurssi 22.10.2009

Aika: Torstai 22.10.2009 klo 9-16
Paikka: Metropolia Ammattikorkeakoulu, luentosali B325, Albertinkatu 40-42, Helsinki

Ilmoittautuminen 15.10.2009 mennessä sähköpostilla osoitteeseen heikki . harkonen (at) valosto . com. Osallistujamäärä on rajoitettu, ja kurssille pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tarpeenmukainen valaistuksen säätö ja ohjaus ovat keskeisessä roolissa kun halutaan parantaa valaistuksen laatua ja käytettävyyttä. Kun tiloja ei valaista turhaan ja päivänvaloa hyödynnetään, säästyy myös energiaa.

Tilaisuudessa käydään aihepiiri kattavasti läpi lähtien valonlähteiden säädettävyydestä sekä säädön ja ohjauksen yleisistä perusteista. Markkinoilla olevat valaistuksen säätö- ja ohjausjärjestelmät, väyläprotokollat sekä ohjausanturityypit esitellään. Ratkaisuja havainnollistetaan käytännön esimerkein pienryhmien vuorovaikutteisena rastikoulutuksena. Tarjolla on konkreettista, käytännöllistä ja teknistä tietoa suunnittelijoille, valaistuksen toteutuksesta ja käytöstä vastaaville henkilöille, rakennuttajille ja rakentajille, laitevalmistajille ja laitetoimittajille sekä muille valaistuksen parissa työskenteleville.

Kurssin esite ja ohjelma (pdf)