Fiksu valo, viisas katu: haku nopeille kokeiluille on auki!

Kuva: Otso Kähönen

Fiksu kaupunki – Helsinki Innovation Districts -hanke etsii uusia älykkään valaistuksen ja katutilan analytiikan ratkaisuja nopeilla kokeiluilla. Haku on avoinna 30.11.2021 asti.

Tarjoa ratkaisuasi mukaan kokeiluohjelmaan: Fiksu kaupunki -hanke etsii rohkeita ja kekseliäitä älyteknologiaa hyödyntäviä älykkään valaistuksen ja katutilan analytiikan ratkaisuja, jotka parantavat ympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Yhden kokeilun arvo on korkeintaan 15 000 euroa (alv. 0%). Kokeiluja hankitaan 2-5, ja ne toteutetaan yhtä aikaa.

Nopeiden kokeilujen tavoitteena on edistää lupaavien konseptien kehittymistä palveluinnovaatioiksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Ratkaisuja kokeillaan aidossa kaupunkiympäristössä muutaman kuukauden pituisen jakson ajan.

Fiksu kaupunki -hanke auttaa kokeilujen käynnistämisessä, sopivan paikan löytämisessä ja viestinnässä. Lisäksi kokeilujen toteuttajia tuetaan käyttäjien tavoittamisessa sekä ratkaisun yhteiskehittämisessä asukkaiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Kokeiltavia ratkaisuja voivat olla esimerkiksi:

  • Älykkäät valaistusratkaisut, jotka hyödyntävät sensoreiden mittaustietoa ohjauksessa ja toimivat samalla alustana muille IoT-ratkaisuille.
  • Valotaideteokset, jotka toimivat samalla alustana IoT-ratkaisuille.
  • Älykkäät valaistusratkaisut, jotka lisäävät julkisen tilan viihtyisyyttä esimerkiksi leikin ja taiteen keinoin.
  • Alueen olosuhteita todentavat IoT- ja analytiikkaratkaisut.
  • Ihmisten ja kulkuneuvojen määrää ja suuntaa todentavat ratkaisut.
  • Väliaikaiset älykkäät valaistusratkaisut, jotka viestivät muutoksesta katutilassa, kuten esimerkiksi väliaikaiset reitit, työmaat ja tapahtumat.

Ilmoittaudu infotilaisuuteen ma 8.11.2021 klo 15–16 kuulemaan lisää kokeiluhausta.

Lisätietoja: Forum Virium Helsinki -verkkosivut