Guerrilla Lighting nordic LIGHTING + DESIGN konferenssissa

Pohjoismaisten valaistusseurojen järjestämä nordic LIGHTING + DESIGN conference pidetään 1.-3. lokakuuta Helsingissä. Konferenssin yhteistyökumppanina on Helsinki Design Week -tapahtuma, jonka pääteemana on tällä kertaa Valo. Laajan konferenssiohjelman lisäksi tarjolla on lukuisa joukko mukaansatempaavia valotapahtumia. Elokuun loppuun mennessä konferenssiin on ilmoittautunut jo alun toistasataa henkeä.

Guerrilla Lighting ja Pecha Kucha Light

Guerrilla Lighting on tapahtuma, jonka on kehittänyt brittiläinen valaistussuunnittelija Martin Lupton. Tapahtumassa joukko kansalaisia ”valtaa” kadut tehokkaiden käsivalaisinten kanssa valaisten valitut kohteet ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti. Aiemmin vastaavia tapahtumia on järjestetty Lontoossa, Manchesterissa, Glasgow´ssa ja Dublinissa. Spontaanilta vaikuttava hauskuus on kuitenkin tarkkaan suunniteltu, ja tarjoaa niin ollen osallistujille ja katsojille ainutlaatuisen elämyksen. Tapahtumasta otettuja valokuvia ihastellaan illan päättävässä juhlassa.

Pecha Kucha Light koostuu ultralyhyistä esityksistä, joissa kukin esiintyjä vuorollaan esittää näkemyksiään, ajatuksiaan ja kokemuksiaan valosta ja valaistuksesta. Pecha Kucha -formaatin mukaisesti esityksissä on 20 kuvaa jotka vaihtuvat 20 sekunnin välein, ei enempää eikä vähempää! Luvassa on siis painavaa asiaa valaistuksesta yllätyksellisessä ja hauskassa muodossa. Ei tosikoille eikä perinteisiä projektiesittelyjä odottaville!

Tähtiesiintyjät Ruotsista

Konferenssin pääesiintyjinä ovat ruotsalaiset valaistussuunnittelijat Erik Olsson & Jöran Linder, jotka esiintyvät otsikolla Love, Life and Lighting Design. Olsson & Linder -suunnittelutoimistolla on referenssilistallaan lukuisa joukko toinen toistaan kiinnostavampia valaistushankkeita.

Kun ilmoittaudut 12.9.2008 mennessä, konferenssin osallistumismaksu on 300 € (+alv 22%). Sen jälkeen osallistumismaksu on 350 € (+alv 22%).