Valaistussuunnittelijoiden toimintaryhmä perustettu

Valaistussuunnittelijoiden toimintaryhmä perustettiin epävirallisissa keskusteluissa syksyn 2008 nordic LIGHTING + DESIGN conferenssissa Helsingin Kaapelitehtaalla. Toimintaryhmän tarkoituksena on kehittää valaistussuunnittelijoiden toimenkuvaa, työtapoja ja alan yleistä tunnettuutta Suomessa.

Ensimmäisinä tehtävinään ryhmä on alkanut kehittää valaistussuunnittelijoiden tehtäväluetteloa. Lisäksi ryhmä on alustavasti kääntänyt  PLDAn ammattikunnan julistuksen suomeksi ja pyrkii julkaisemaan sen myös muissa medioissa. Tarkoituksena on järjestää ryhmän tapaamisia Suomessa sekä mahdollisuuksien mukaan myös matkoja messuille tai konferensseihin. Ulkomaisista yhteisöistä PLDA (Professional lighting designers’ association) on todettu olevan luonnollinen kumppani alan kehittämisessä myös Suomessa.

Suomen Valoteknillinen Seura on ottanut pääosin jäsenistöstään koostuvan ryhmän osaksi toimintaansa. Kaikki Suomen Valoteknillisen Seuran jäsenet, jotka toimivat valaistussuunnittelutehtävissä Suomessa, ovat erittäin tervetulleita toimintaryhmän sähköpostituslistalle ja mukaan toimintaan sekä alan kehittämiseen! Ilmoittautumiset ryhmään ja sähköpostituslistalle Heikki Härköselle, etunimi.sukunimi@valosto.com.

Lisätietoja: Valaistussuunnittelijoiden toimintaryhmän puheenjohtaja Sanna Forsman, Insinööritoimisto Olof Granlund Oy, etunimi.sukunimi@granlund.fi