Valoa Oulu! -valofestivaali toteutetaan myös vuonna 2015; Oulu liittyy kansainväliseen valon kaupunkien muodostamaan LUCI-yhdistykseen

Oulun kaupunginhallitus myönsi kaupunkistrategiaa edistävästä määrärahasta Valoa Oulu! -valofestivaalin toteutukseen ja kansainväliseen valoverkostoon liittymistä varten yhteensä 138 500 €.

Valoa Oulu! -valofestivaali on toteutettu kaksi kertaa; vuonna 2013 kestoltaan lyhyempi tapahtuma keräsi n. 15 000 kävijää ja toisena vuonna 2014 yhdeksän päivää kestänyt tapahtuma keräsi yleisöä n. 25 000. Myös vuonna 2015 järjestetään Valoa Oulu! -valofestivaali, joka pitää sisällään taiteellisesti korkeatasoisia valotaideteoksia ja yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäviä työpajoja sekä uudenlaisia kokeiluja.

Kaupunginhallitus päätti myös, että Oulu liittyy kansainväliseen valon kaupunkien muodostamaan LUCI-yhdistykseen. Lighting Urban Community International on perutettu ranskalaisen Lyonin kaupungin toimesta vuonna 2002. Yhdistyksen tavoitteena on saada valaistuksen avulla luotua viihtyisämpi pimeän ajan kaupunkiympäristö. Yhdistyksen tehtävänä on myös edistää maailmanlaajuisesti valaistuksen merkittävyyttä kaupunkielämän, arkkitehtuurin ja kehityksen työvälineenä.

Lisätietoja:

Valoa Oulu! -valofestivaali toteutetaan myös vuonna 2015 (linkki)

www.ouka.fi/valoaoulu

LUCI (Lighting Urban Community International)