Valoa taiteelle!

Taiteen edistämiskeskus nimesi vuonna 2013 joulukuun 1. päivän Taiteen edistämispäiväksi. Teemaksi annettiin lupa käydä avointa keskustelua tarpeistamme ja oikeuksistamme taiteeseen. Vuonna 2015 Taiteen edistämiskeskuksen erityisteema on ”Taide on lähellä”, ja kolmas Taiteen edistämispäivä kulkee nimellä Valoa taiteelle!

Taide tuodaan näkyväksi ja ihmisten luo, kun Taiteen edistämiskeskuksen kaikilla toimialueilla, 14 paikkakunnalla ympäri Suomea syttyy hämärän tullen valotaideteos. Osa teoksista elää yhden illan, osa valaisee ympäristöään pidemmän aikaa. Sisällöiltään eroavat teokset tuovat eri tavoin näkyville uutta suomalaista taidetta ja esittelevät valon mahdollisuuksia rakennetussa ympäristössä. Tavoitteena on myös tukea ns. prosenttiperiaatteen näkyvyyttä, mikä on vuodesta 2013 lähtien ollut yksi Taiteen edistämiskeskuksen painopisteistä.

Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lahti, Mikkeli, Oulu, Pori, Rauma, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere ja Turku. Parikymmentä taiteilijaa, parikymmentä valotaideteosta, 14 paikkakuntaa.

Joulukuussa on aika kohdistaa valokeila taiteeseen!

Lisätietoa: valoataiteelle.taike.fi