Valaisinsuunnittelukilpailu Luminord 2014 etsii uusia ratkaisuja kodin valaistukseen

Seitsemättä kertaa järjestettävän Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun tehtävänä on suunnitella kodin valaistukseen soveltuva muotokieleltään yhtenäinen valaisinsarja tai yksittäinen valaisin. Kilpailun tulokset julkistetaan Messukeskuksessa, Helsingissä Habitare-kokonaisuuteen kuuluvan ValoLight 2014 -tapahtuman avajaispäivänä 10.9.2014.

Suomalaisten kotien valaistus kaipaa tuuletusta. Luminord-kilpailun järjestäjät haastavat muotoilijat ja valaistuksen ammattilaiset luomaan uusia klassikoita, innovatiivisia valaistustapoja ja laadukasta valoa arkeen.

Hyvä valaistus on yksi kodin sisustuksen tärkeimpiä toiminnallisia ja esteettisiä tekijöitä. Kodissa tarvitaan monenlaista valoa vuorokauden ja vuodenaikojen mukaan. Hyvä valaistus luo tunnelmaa, parantaa turvallisuutta, antaa vireyttä sekä tehostaa tilojen käyttöä. Valo tuo sisustuksen värit, materiaalit ja tilojen muodot esiin. Näkyvillä valaisimilla on vaikutusta tilan jäsentymiseen ja tunnelmaan.

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama LUMINORD 2014 -palkinto, jonka arvo on 5 000 euroa. Lisäksi jaetaan Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n lahjoittama STEK-nimikkopalkinto, arvoltaan 5 000 euroa. Kilpailutyöt tulee jättää 15.8.2014 mennessä.

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamo ry:n kanssa. Kilpailu on avoin kaikille, mutta järjestäjät toivovat, että kilpailun myötä löytyisi muotoilun ja teknisen osaamisen yhdistäviä työpareja tai -ryhmiä.

Kilpailun tulokset julkistetaan Habitare-messukokonaisuuteen kuuluvan ValoLight 2014 -tapahtuman avajaispäivänä 10.9.2014 Messukeskuksessa. Julkistamisen jälkeen palkitut työt ovat näytteillä Messukeskuksen ValoLight-tapahtumassa 10.-14.9.2014.

Kilpailuohjeet ja -säännöt löytyvät osoitteesta www.nssoy.fi/luminord